Owoce pod kruszonką

Składniki:

  • ulubione owoce: tak właściwie mogą być dowolne,
  • cynamon (do smaku),
  • kruszonka: po 50 g płatków owsianych, mąki pszennej/kukurydzianej i zimnego masła oraz 1 łyżka ksylitolu/brązowego cukru.

Sposób przygotowania:

Jabłka pokroiłam, wymieszałam ze śliwkami (przekrojone na ćwiartki) cynamonem, a następnie przełożyłam do foremki wysmarowanej masłem. Na wierzch wysypałam kruszonkę (jej składniki wystarczy tylko ze sobą zagnieść) i wstawiłam na 25 min (góra-dół) do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

 

Zdjęcie i przepis pochodzą ze strony: http://www.dziewczynainformatyka.pl/odzywianie/szybkie-owoce-pod-kruszonka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *