Schab gotowany w mleku

Składniki:

 

  • kawałek chudego schabu (0,6-0,8 kg),
  • litr mleka,
  • 2 łyżki oleju,
  • ulubione przyprawy.

 

Sposób przygotowania:

Mięso nacieramy olejem i przyprawami. Wkładamy do miski, zawijamy folią spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki. Rano zagotowujemy mleko, wkładamy do niego mięso i co jakiś czas mieszając gotujemy ok. godziny. Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy schab w mleku aż ostygnie.

Schab można wykorzystać jako wędlinę lub np zrobić sos pieczeniowy i podać na obiad.

 

Zdjęcie i przepis pochodzą ze strony: http://www.dziewczynainformatyka.pl/odzywianie/schab-gotowany-w-mleku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *