Kakaowy budyń jaglany z daktylami i orzechami

Składniki (2 porcje):

  • 100 g kaszy jaglanej,
  • 250 ml dowolnego mleka,
  • 200 ml wody,
  • 2 płaskie łyżki naturalnego kakao,
  • 20 g suszonych daktyli bez pestek (ok. 6 szt.),
  • 20 g orzechów włoskich.

Sposób przygotowania:

Orzechy i daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy. Kaszę zalewamy mlekiem i wodą, gotujemy do miękkości (nie całkiem na gęsto!). Do kaszy dodajemy kakao i odcedzone orzechy z daktylami, całość blendujemy. Podajemy ze świeżym owocami. Jeśli budyń wyda się za mało słodki, można dodać np. trochę syropu z agawy.

 

Zdjęcie i przepis pochodzą ze strony: http://www.dziewczynainformatyka.pl/odzywianie/kakaowy-budyn-jaglany-z-daktylami-i-orzechami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *