Chilli con carne

Składniki:

 

  • 500g mięsa mielonego
  • 1,5 puszki krojonych pomidorów z puszki
  • 6 łyżek czerwonej fasoli z puszki
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • duża cebula, posiekana
  • mała czerwona papryka, pokrojona
  • 2-3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • przyprawy (u mnie słodka papryka, bazylia, oregano, kumin)

 

Sposób przygotowania:

Cebulę szklimy. Po kilku minutach dodajemy paprykę i czosnek. Gdy papryka lekko zmięknie, dodajemy mięso. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodajemy pomidory (można je wcześniej zblendować), fasolę, kukurydzę i doprawiamy wg własnego uznania. Najlepiej smakuje podawana z ryżem, posypane kolendrą lub zielona pietruszką.

 

Zdjęcie i przepis pochodzą ze strony: https://www.dziewczynainformatyka.pl/odzywianie/chilli-con-carne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *